Home Roundcube Webmail Squirrel Webmail Contact
U bent hier: Familie leden >> Sander Hartveld

Sander Hartveld

Sander is geboren op 9 februari 1983 in Haarlem.
Hij is de zoon van Annemieke den Dulk en Albert Hartveld en zijn broertje is Bram Hartveld

Wooncarriere
Toen Sander werd geboren woonden zijn ouders in de Giersstraat in het centrum van Haarlem. Korte tijd daarna verhuisten zij naar de Bazellaan in Parkwijk, een wijk in Haarlem-Oost. Toen Sander 5 jaar oud was en zijn broertje net was geboren, verhuisde het gezin naar het Stuyvesantplein.

Schoolcarriere
Zijn eerste basisschool was de Vrije School Kennemerland. Toen bleek dat deze school niet zo geschikt voor hem was ging hij naar de Professor Dumontschool. Daar ging het leren een stuk beter en dat leidde ertoe dat hij op z'n 13e voor zijn Mavo opleiding naar de Daaf Gelukschool kon. Na drie jaar was hij klaar om door te stromen naar de derde klas van een reguliere Mavo, De Hartenlust. Zijn interesse voor creativiteit en techniek leidde ertoe dat hij koos voor het vak multimedia vormgever. Hiervoor werd hij op MBO niveau opgeleid aan het Grafisch Lyceum Amsterdam, tegenwoordig het Mediacollege Amsterdam. Deze opleiding rondde hij succesvol af en daarna begon hij aan zijn beroepscarriere.

Maatschappelijk betrokken
Al tijdens zijn middelbare schoolperiode ontwikkelde Sander een grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij was ambassadeur van De Toneelschuur alwaar hij cultuur op een toegankelijke manier onder de aandacht van andere jongeren bracht. Als lid van de Haarlemse Jongerenraad en lid van de Adviescommissie Actieprogramma Cultuurbereik gaf hij regelmatig gevraagd en ongevraagd advies aan de Gemeente Haarlem over diverse jongerenzaken. Tijdens zijn beroepscarriere krijgt de betrokkenheid vorm door deelname aan de Sectorraad Audiovisueel van vakbond FNV-Kiem en als mede organisator van Wake Up Nederland.

Beroepscarriere
De interesse voor de combinatie van creativiteit en techniek blijft voortbestaan en Sander vind werk bij een reclame bureau in Aerdenhout. Daar werkt hij aan de productie van diverse huisstijlen en reclamecampanges. Na een jaar als Motion Graphics designer te hebben gewerkt voor het narrowcasting bedrijf Media Landscape in Amsterdam besluit Sander om twee maanden door te brengen in het klooster Plum Village in Zuid-Frankrijk. Wanneer hij terugkomt vind hij een baan bij een audiovisueel productie bedrijf in Almere. Na een reis van twee maanden in India start Sander in april 2010 het bedrijf Studio Hartveld in de Generaal de La Rey Straat in Haarlem. Het gebouw waarin Studio Hartveld zich vestigd is niet zomaar een kantoor. Het is het bedrijvenverzamelgebouw van Harlem Legacy, een collectief van zelfstandige ondernemers, die ieder hun eigen bedrijf hebben, maar ook regelmatig samenwerken. In novembet 2010 verhuizen Studio Harveld en Harlem Legacy naar de Parklaan in binnenstad van Haarlem.